4094465_1319466 (1)

Hoe Sasha Oekraïense ouders helpt

Mijn naam is Oleksandra en ik kom uit Oekraïne! Ik kwam naar Nederland met mijn zoon, zus en twee neven. Nederland is een heel mooi land met goede en beleefde mensen. Hier voelen we echt de steun van de mensen en de overheid. Onze kinderen zijn op de 3e dag van hun verblijf in het land al naar school gegaan. De leraren hielpen de kinderen heel ijverig en gevoelig om zich aan te passen in de klassen. Ze boden psychologische hulp (als je die nodig hebt) aan zowel ouders als kinderen, ze maakten zelfs speciale notitieboekjes voor kinderen in de Oekraïense taal, zodat de kinderen het gevoel hadden dat ze op reis waren. De kinderen vinden de school erg leuk. en het belangrijkste is dat ze zich veilig voelen! Ouders worden hier ook geholpen met het vinden van een baan en het leren van de Nederlandse taal, er zijn gratis programma's op scholen met het leren van vreemde talen. Je kunt je dus heel snel aanpassen.

We verblijven momenteel bij een vrijwilliger, zijn naam is Peter Fekkes, we hebben hem gevonden op de Schelter4Ukraine.app website, hij helpt ons met alles! Hij hielp me ook bij het zoeken naar een baan en nu werk ik samen met het ongelooflijke ontwikkelingsteam van Ziber. Deze mannen en vrouwen ontwikkelen applicaties voor scholen. Ziber maakt applicaties voor ouders, waarmee ouders het schoolleven van hun kind kunnen volgen: wat hij/zij doordeweeks doet, waar de klas op excursie gaat en een overzicht van de vakanties. Als uw kind ziek is of niet op school aanwezig kan zijn, kunt u deze applicatie gebruiken om de klasleraar op de hoogte te stellen. Deze applicatie lijkt voor mij persoonlijk op een sociaal netwerk waar je het schoolleven van je kind kunt volgen. Uw privacy wordt hier zeer gerespecteerd, dus als u niet wilt dat uw kind op de foto's staat, worden ze niet gefotografeerd zonder uw toestemming.


Op school hebben kinderen veel verschillende vormen van vermaak, daarom nemen de leerkrachten het op film op zodat ze kunnen zien waar uw kind in geïnteresseerd is en wat hij op school doet. Het is erg handig en interessant!

Docenten gebruiken een andere app, die synchroniseert met de bovenliggende ouderapp. Dankzij deze app houden leerkrachten je op de hoogte over je kind. Je kunt ook een afspraak met de leraar plannen via de applicatie (dit is vergelijkbaar met onze ouderbijeenkomsten).

De school heeft ook een oudercommissie, die samen met de leerkracht vakanties of uitstapjes organiseert en plant, ook andere ouders nemen actief deel aan het helpen van de leerkracht. Dit alles is heel eenvoudig te doen via de ouderapp. Mocht er iets gebeuren (slecht weer of iets anders), dan laat de docent je dat direct weten in de vorm van een noodmelding die je direct op het scherm van je telefoon ziet.


Ik heb de mogelijkheid om het ontwikkelteam te helpen deze applicaties aan te passen voor de Oekraïense gebruiker, wat ik momenteel doe. Wij zijn Oekraïners en een zeer verenigde natie, dus we helpen elkaar altijd en de Nederlanders lijken hierin erg op ons, ze helpen ons altijd om ons op ons gemak te voelen in hun land! Ik ben erg blij om met het Ziber-team samen te werken en je te kunnen helpen het Nederlandse schoolonderwijs beter te begrijpen!

Tags