Fiep wordt Kwieb!

Bij Ziber zijn we er al een tijdje mee bezig en nu mogen we het eindelijk aan iedereen vertellen; Kwieb wordt de nieuwe naam van de best beoordeelde ouderapp van Nederland. Zojuist hebben we in onze Live Sprinter op YouTube de naam Kwieb onthuld. De komende periode zullen we de naam Fiep overal gaan vervangen door Kwieb.

Waarom een nieuwe naam? 

We hebben de naam Kwieb als internationale merknaam vastgelegd, wat ons met de naam Fiep niet (goed genoeg) lukte. We hebben hierdoor betere mogelijkheden voor de toekomst en zo kunnen we met het Ziber platform ook scholen in het buitenland gaan bedienen.

Kwieb vanaf nu in iedere taal! 

Met de introductie van Kwieb krijgen ouders ook de mogelijkheid om hun eigen taal-voorkeur op te geven. Hierdoor zal de ouderapp volledig in hun taal gaan werken. Zelfs als de school een bericht in het Nederlands publiceert, zorgt Kwieb ervoor dat dit bericht automatisch de ouders bereikt in hun eigen voorkeurstaal! Handig in het buitenland, maar zeker ook handig in ons multiculturele Nederland. Zo helpt Kwieb alle ouders betrokken te houden bij het onderwijs van hun kind, ook als ze de Nederlandse taal nog niet machtig zijn.

Privacy by dutch-design 

Ouders hebben vaak weinig invloed op de keuze met welke ouderapp de onderwijsinstelling gaat werken. Daarom is het des te fijner dat de ouder in Kwieb veel keuzevrijheid heeft. En deze keuze-vrijheden worden nog uitgebreider, zodat Kwieb nog beter aansluit bij de wensen van de ouder. De ouder krijgt op deze manier de regie over de zaken waar ze ook regie over moet hebben.

Kunt u nog iets doen? 

De nieuwe naam zal de komende weken overal bij Ziber worden doorgevoerd. Als ouder of als onderwijsinstelling hoeft u verder (bijna) niets te doen. Wij informeren alle gebruikers van het Ziber platform, de ouderapp zal automatisch updaten (en vanaf dat moment de naam Kwieb krijgen) en de scholen ontvangen binnenkort een Kwieb-promotie pakket voor in school.  

Het kan zijn dat u als school op uw website een logo van Fiep gebruikt. Deze kunt u aanpassen naar Kwieb. Het nieuwe logo staat klaar op https://support. ziber.nl/hc/nl/articles/360015968897-Kwieb-logo. Heeft u hier hulp bij nodig? Mail dan naar support@ziber.nl

Kwieb, niet voor niets de best beoordeelde ouderapp.

Tags