3900078_1005837

Toestemmingsvragen in de ouderapp

Start het schooljaar goed met het stellen van toestemmingsvragen via de ouderapp Kwieb! 

Wat zijn toestemmingsvragen?  

Toestemmingsvragen kunt u inzetten voor het verwerken van persoonsgegevens van de leerlingen. De toestemmingsvragen kunnen betrekking hebben op gebruik van foto's en video's, sociale media, extra zorg en begeleiding, gebruik van naam en adres etc.

Goedkeuring van beide ouders

Voor het geven van toestemming moet er overeenstemming zijn tussen beide ouders. Iedere ouder kan zijn eigen antwoord invullen in Kwieb. Wanneer één van de ouders 'geen toestemming' verleent zal dit bepalend zijn.

Altijd up-to-date

Ouders kunnen op ieder moment het antwoord op de toestemmingsvragen aanpassen naar toestemming of geen toestemming. Ook krijgen ze jaarlijks een herinnering op hun tijdlijn om de toestemmingsvragen en privacy-instellingen te controleren. De leerkrachten worden automatisch in Gnap up-to-date gehouden van de laatste wijzigingen. 

Waarschuwing publicatie

De leerkracht kan bij het publiceren van een bericht in Gnap een overzicht van de leerlingen waarvoor geen toestemming is verleend inzien. De leerkracht beschikt zo altijd over de actuele privacygegevens van zijn leerlingen. 

Gebruik maken van toestemmingsvragen?

De nieuwe functie toestemmingsvragen zullen wij langzaam uitrollen voor alle scholen. Wilt u nu al gebruik maken van toestemmingsvragen? Neem contact op met onze support via support@ziber.nl.

Tags