3895582_985412

Toestemmingen vragen aan de ouders?

Regel het vanaf komend schooljaar via de Kwieb app!

Mag een foto van het kind gedeeld worden met andere ouders? Mag een foto van het kind op de website? Of mogen er foto's van het kind op social media geplaatst worden? Regel het vanaf het aankomende schooljaar met Ziber! Hier krijgt u alvast een beschrijving van een aantal mogelijkheden die u mag gaan verwachten, zodat u hier rekening mee kunt gaan houden.

Ouders zelf de regie

De school kan eenvoudig via Gnap zelf toestemmingsvragen invoeren en ouders kunnen hun toestemming geven via de Kwieb ouderapp. Dit bespaart een hoop papierwerk aan het begin van het schooljaar. Daarnaast worden de gegevens automatisch up-to-date gehouden. Stelt de school een nieuwe toestemmingsvraag? Dan verschijnt er bij de ouders in Kwieb vanzelf een melding om toestemming te geven. Met de Kwieb ouderapp hebben de ouders zelf de regie in handen.

Geen overeenstemming tussen ouders?

Wanneer twee ouders van een kind het niet met elkaar eens zijn over een toestemming, dan kunnen ze beiden hun eigen antwoord invullen in Kwieb. Zodra een van beide ouders 'geen toestemming' heeft gegeven, zal dat antwoord leidend zijn naar school toe.

Leerkrachten krijgen een waarschuwing in Gnap

Wanneer de ouders geen toestemming hebben verleend zal de school bij het plaatsen van een bericht via Gnap een publicatiewaarschuwing krijgen. Op deze manier is de leerkracht altijd op de hoogte van de privacy-instellingen van het kind op het moment dat het er toe doet.

Automatische reminder

Ieder schooljaar krijgen de ouders een automatische reminder op de tijdlijn in Kwieb om de toestemmingen en privacy-instellingen na te lopen.

Wat zijn de kosten voor deze functie?

Wanneer jouw school gebruik maakt van de Kwieb ouderapp zal deze functie er zonder extra kosten bijkomen.

Vanaf wanneer beschikbaar?

Deze functie zal voor alle scholen na de zomervakantie beschikbaar zijn. Ook zullen er dan support-artikelen beschikbaar zijn met uitgebreide uitleg over deze functie. Heeft u nu al vragen, mail ons dan op support@ziber.nl

Het Ziber Team wenst u een fijne zomervakantie!

Tags