4186965_1569643 (6)

Ouders koppelen via QR-code

De leerkracht of pedagogisch medewerker van de school/opvang kan nu eenvoudig de koppelcode van een kind delen met de ouder via de QR-code scanner van de Kwieb ouderapp.

Unieke koppelcode

Iedere ouder krijgt per kind een unieke code om zich te koppelen aan zijn of haar kind. De ouder koppelt zich eenmalig aan het kind en kan vervolgens bij alle gegevens van de Kwieb ouderapp.

QR-code scannen

Ouders worden over het algemeen door de administratie eerst uitgenodigd via een e-mail. Mocht de ouder om een bepaalde reden nog niet gekoppeld zijn of met vragen komen in de klas, dan kan de leerkracht/PM'er deze zelf koppelen via de QR-code. In het Dashboard van de Ziber teamapp ziet het teamlid staan welke ouders nog niet actief zijn. Bij het profiel van het kind staat het QR-code icoon. Het teamlid opent de QR-code en de ouder kan deze code via de Kwieb ouderapp scannen. De ouder is nu gekoppeld aan zijn kind en kan direct bij alle functionaliteiten van Kwieb!

Code delen op de manier die bij de ouder past

Andere mogelijkheden voor het koppelen van ouders zijn: per brief, delen via Whatsapp (of berichten) of de code kopiëren zodat het teamlid deze vervolgens kan delen op de manier zoals hij/zij dat wil. Kijk voor meer informatie op:

https://support.ziber.eu/hc/nl/articles/360019725618-Leerlingcode-delen

Tags