3975175_1100247

COVID-19 absentiemelding

Ouders kunnen via de Kwieb app voor hun kind een absentiemelding maken. Ze kunnen kiezen uit diverse redenen waaronder: ziekte, tandarts, huisarts, uitvaart, bruiloft etc. Daarnaast is het voor ouders nu ook mogelijk in de Kwieb app een COVID-19 absentie te melden. 

COVID-19

Heeft een leerling COVID-19 gerelateerde klachten, is er sprake van quarantaine of is het kind in afwachting van een test? Ouders kunnen dit vanaf nu in de app eenvoudig aanvinken. De ouder kan daarbij zelf aangeven wat de duur van de absentie is en eventueel een opmerking erbij plaatsen. 

Reden van Absentie

De school bepaalt zelf uit welke redenen de ouders mogen kiezen bij het melden van een absentie. Daarnaast kan de school ook verplicht stellen dat ouders bij een absentie melding een opmerking plaatsen.

Direct actie!

De school kan op basis van de absentiemelding direct actie ondernemen, zoals andere ouders informeren inzake een besmetting in de groep of de groep in quarantaine laten gaan. Dat scheelt de schooladministratie veel extra onderzoek en kan er sneller geschakeld worden.

Wilt u meer weten over Covid-19 absenties?

Kwieb ouderapp https://support. ziber.nl/hc/nl/articles/4416653932305-Absentie-COVID-19
Gnap teamapp https://support. ziber.nl/hc/nl/articles/4416646077329-TIP-COVID-19-Absentie-melding-

Tags