3900040_1005824

Bereik de instroomleerlingen!

De ouders van instroomleerlingen kunt u al bereiken voordat deze op school gestart zijn! 

Start nieuwe schooljaar

Aan de start van het nieuwe schooljaar wilt u alvast de ouders van de nieuwe leerlingen bereiken. De administratie kan dit via de Gnap app aan het eind van het schooljaar al voorbereiden. Wanneer dit nog niet gebeurd is kan het natuurlijk ook aan de start van het nieuwe jaar. 

Automatische koppeling

Wanneer de school een automatische koppeling heeft, hoeft in Gnap alleen nog maar de synchronisatie gestart te worden. Voor de Parnassys-koppeling kunt u de situatie omzetten naar het nieuwe schooljaar (u kiest zelf het gewenste schooljaar), alle nieuwe instromers van het jaar komen dan direct in het leerlingenbeheer. Bij de ESIS-koppeling geldt dat enkel de leerlingen die de komende 2 maanden instromen worden meegenomen.

Groepen maken voor de nieuwe instromers

Bij de automatische koppeling is het zo dat de nieuw instromende leerlingen nog niet in de uiteindelijke groep zijn ingedeeld. U kunt speciaal voor deze nieuwe instromers een aparte groep aanmaken.

Bekijk ons supportartikel over het aanmaken van een groep voor nieuwe instromers

Handmatige EDEXML

Bij het handmatig koppelen van de gegevens (via een EDEXML) selecteert u een peildatum. Zo kunt u het nieuwe jaar alvast exporteren. Zet de peildatum bijvoorbeeld op 1 oktober, zodat u ook de leerlingen die tot die datum instromen meeneemt. De nieuwe ouders kunnen vervolgens uitgenodigd worden. 

Tags