Over Ziber - Geschiedenis

Op deze pagina kunt u een stukje lezen van de geschiedenis van Ziber. Hoe het bedrijf is onstaan, is gegroeid en welke stappen er zijn genomen om tot Ziber te komen. Het overzicht gaat tot en met 2009. Vanaf dat moment staan alle ontwikkelingen in het nieuws archief van deze website.

 

1998 - Samenwerking

Ziber is een handelsnaam van Windkracht Internet B.V.. Windkracht is voortgekomen uit een samenwerking, die begon tijdens een partijtje squash, tussen de ondernemers Koen Spaansen en Maikel Bauer die vanaf 1998 websites maakten voor het midden- en kleinbedrijf. Doordat in 1998 internet een hype genoemd kon worden waren de meeste internet-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf veel te kostbaar. Door de groeiende behoefte naar betaalbare professionele website in het midden- en kleinbedrijf is toen het Standaardsite concept bedacht.

 

2000 - Oprichting

Door de goede samenwerking is in 2000 het bedrijf Windkracht Internet B.V. (dat bijna de naam 'Volle Melk' had gekregen, maar door een brainstorm het niet gehaald heeft) opgericht. Het Standaarsite Concept werd in de kop van Noord-Holland enthousiast ontvangen door ondernemers en veelvuldig afgezet. Windkracht was in deze tijd gevestigd op de Witte Paal 26 in Schagen, waar een beperkte ruimte beschikbaar was en dus was al gauw een nieuwe ruimte nodig.

 

2001 - Uitbreiding

In 2001 verhuist Windkracht naar het nieuwe pand op de Witte Paal 302 in Schagen. Een geheel nieuwe server ruimte met een glasvezel verbinding voor supersnel internet behoort nu tot de standaard uitrusting. Standaardsite ontwikkeld zich tot een professioneel website pakket voor ondernemend Nederland. Een groot aantal keuze modules maakt de Standaardsite ontzettend flexibel en betaalbaar. Daarnaast wordt gezocht naar grafische partners die samen met Windkracht Standaardsite in hun regio willen realiseren.

 

2002 - Grafisch Partners

De server ruimte van Windkracht is aanzienlijk uitgebreid om aan de grote vraag naar Standaardsite en hosting te kunnen voldoen. Meer servers, schijf mirroring, backup, noodstroomvoorziening en een aggregaat behoren nu de basis faciliteiten.
Het is ook dit jaar dat het grafisch partner netwerk aanzienlijk groeit, waardoor Standaardsite in veel regios in Nederland wordt ondersteund.
Het product Standaardsite wordt voortdurend doorontwikkeld en de functionaliteiten nemen aanzienlijk toe. Het aantal modules waaruit gekozen kan worden wordt steeds ruimer en de bestaande modules verbeterd. Naast Standaardsite is een tweede product ontwikkeld, Standaardportaal. Het Standaardportaal is een website waar informatie van vele partijen op getoond en beheerd wordt. Standaardportaal is geschikt voor (branche-)verenigingen, overkoepelende stichtingen, franchiseketens en regionale portalen. Het nieuwe product werkt naadloos samen met Standaardsite.

 

2003 - Groei & innovatie

Advertentie campagne - Het jaar 2003 wordt ingeluid met een grote advertentie campagne in het noord-hollands dagblad. De namen Windkracht, Standaardsite en Standaardportaal worden als merknaam geregistreerd. Het Standaardportaal wordt nu veelvuldig ingezet voor overkoepelende organisaties en samenwerkingsverbanden. Het aantal gerealiseerde Standaardsites groeit elke week en de eerste buitenlandse relatie (Duitsland) is een feit. Informatie uitwisseling - Windkracht zorgt ervoor dat informatie eenvoudig uitgewisseld kan worden met andere partijen, die daardoor een samenwerking met ons aangaan. Vaste Helpdesk - Een professionele en altijd te bereiken helpdesk (Tegenwind) behoort tot de basis van de dienstverlening.

 

2004 - Meer Standaardsite's

Ondernemend Nederland kiestvoor Standaardsite
Ook Henny Huisman www.hennyhuisman.nl) kiest voor een website van Windkracht. De website wordt gelanceerd vanuit het Windkracht kantoor in Schagen waar Henny en onder meer RTL Boulevard bij aanwezig zijn (RTL Boulevard). Dit is ook het jaar waarin Windkracht wordt genomineerd voor Onderneming van het jaar 2004, maar net naast de hoofdprijs grijpt.

 

2005 - Doorgroeien

Windkracht op GRAFIVAK 2005 - Op 10 t/m 13 mei is WIndkracht aanwezig op de GRAFIVAK 2005 in de RAI. Om nieuwe grafisch ontwerpers kennis te laten maken met de software van Windkracht presenteren we onszelf op de Grafivak 2005. De Grafivak pers noemt ons 'Meest vernieuwd op grafivak 2005'.

Windkracht officieel registrar van EURid - In 2005 is Windkracht officieel regsitrar geworden van de nieuwe Europese stichting die de registratie van .eu domeinen verzorgt. Klanten van Windkracht kunnen vanaf nu ook voor registratie van .eu domeinen bij ons terecht.

Burgermeesters bezoeken Windkracht - Burgermeesters uit gemeente Schagen (dhr. Westerink) en uit gemeente Niedorp (dhr. Weerwind) komen op bedrijfsbezoek bij Windkracht.

Windkracht haalt Tweede Kamer - Er worden steeds meer valse facturen in Nederland rondgestuurd, tot grote ergernis van vele ondernemers. Windkracht onderneemt actie en start met een initiatief tegen de valse facturen met www.valsefacturen.nl. Met het initiatief haalt Koen Spaansen de Tweede Kamer.

 

2006 - Samenwerking partners

Introductie van Top5 partnerdag - Dit jaar houdt Windkracht voor het eerst een TOP 5 partnerdag. Een speciale dag voor de 5 beste grafisch partners. Op deze dag worden de nieuwste ontwikkelingen besproken en in een open gesprek naar elkaar geluisterd. Uiteraard een heerlijke lunch en diner om er een onvergetelijke dag van te maken.

Cursussen Standaardsite? - In 2006 is Windkracht begonnen met het maandelijks geven van Cursussen Standaardsite. Iedere Standaardsite eigenaar krijgt een gratis cursus bij zijn website. Ook de website http://ontdek.standaardsite.nl wordt gelanceerd waar klanten met een Standaardsite de laatste tips en truucs kunnen lezen om het beste uit hun website te halen.

Alle domeinnamen registreren - Steeds meer klanten willen voor hun buitenlandse vestiging een buitenlandse domeinnaam registreren. Ook het aantal buitenlandse klanten groeit bij Windkracht. Om deze klanten te kunnen helpen is Windkracht een samenwerking aangegaan, zodat alle internationale domeinnamen en alle europese domeinen (.de, .be, .se, .fr, .co.uk,... etc) nu gregistreerd kunnen worden via www.windkracht.nl.

Partnerdag Scheveningen - Het partner netwerk van Windkracht is erg gegroeid. Dit jaar wordt voor het eerst een (vanaf nu jaarlijkse) partnerdag gehouden. De eerste keer werd dit gehouden in het Kurhaus in Scheveningen. Op deze dag hebben we de nieuwste ontwikkelingen met elkaar gedeeld en daarna vertelde onze gastspreker Henk-Jan Smits een boeiend verhaal.

Gratis surfen op terrassen van de Markt - Sinds kort heeft Windkracht draadloos internet op de Schager Markt gebracht. Pilsje in de hand, zonnebril op de kop, zonnetje in het gezicht en de laptop op tafel (of het mobieltje in de hand). Heerlijk en onbezorgd op de Markt van Schagen zitten internetten, draadloos, gratis en voor niets.

Windkracht komt met ZMO Module in Standaardsite? - Zoekmachines zijn steeds belangrijker geworden op internet.

Storing treft Windkracht - Met een kerststol in de hand een storing oplossen, dat is wat de mannen van Windkracht Internet uit Schagen te doen stond op eerste kerstdag. Een stroomstoring bij Nuon was de oorzaak. Om 11.10 uur kreeg Windkracht een automatische melding binnen van de storing. Nuon heeft direct een team gestuurd om de storing op te lossen. De storing duurde echter zo lang dat de backup-accu's leeg raakten.

2007 - Regeren is vooruit zien

Windkracht lanceert samen met Tribal Top40Brands.com.

Windkracht start project KAIZEN - Een grootschalig project wat tot doel heeft de producten en diensten van Windkracht flexibele te maken voor de klant. Bij de lancering van de eerste producten op dit nieuwe platform zal de naam Ziber gebruikt gaan worden.

Standaardsite Awards - Op de tweede partnerdag van Windkracht zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Standaardsite Award 2007. Dit gebeurde in het Stadskasteel Oudaen te Utrecht waar alle grafisch partners bijeen waren. De Standaardsite Award is sinds dit moment de jaarlijkse prijs voor de beste en mooiste Standaardsite.

Windkracht behoort tot snelstgroeiende bedrijven in Noord-Holland
Het Noordhollands Dagblad schrijft over Windkracht als snelle groeier. Door de voortdurende aanhoudende groei behoort Windkracht tot de snelst groeiende bedrijven van Noord-Holland.Lancering van Partnerbackoffice
De grafisch partners van Windkracht krijgen de beschikking over een speciaal Partnerbackoffice waarmee onder andere het beheer van Standaardsite's eenvoudig te doen is. Op ieder moment van de dag.

 

2008 - Creativiteit en innovatie

Verbreding Standaardsite - Begin januari wordt een nieuwe brede layout voor Standaardsite geintroduceerd. Ook op grote schermen is Standaardsite nu goed in te delen. De nieuwe layout bevat ook een aantal exta mogelijkheden waaronder een flash-header. De vernieuwing is voor alle klanten beschikbaar.

Wiki gebruik - Windkracht introduceert intern het gebruik van een wikipedia. Iedereen bij Windkracht werkt mee aan vernieuwingen in het bedrijf en de producten die we maken. De wiki is een onderdeel van deze voortdurende innovatie.

Vernieuwing Onderhoudsscherm (MediaPublisher) - Het onderhoudsscherm van Windkracht waar klanten hun website mee onderhouden is compleet vernieuwd. Ook de naam is veranderd naar Mediapublisher. De gebruiksvriendelijkheid is aanzienlijk verbeterd en, naar aanleiding van het klkgedrag van klanten en hun feedback, is de indeling veranderd.

Introductie Exchange Buggymail (Microsoft Partner) - Het gehele email-systeem van Windkracht is veranderd. Door een samenwerking met Microsoft kan Windkracht Outlook/Exchange licenties afgeven. Dit heeft ertoe geleid dat alle klanten van Windkracht met email nu een nieuwe email systeem gebruiken, Exchange Buggymail.
Klanten kunnen nu overal over de wereld bij hun email, ook via hun PDA of mobieltje! En alles is altijd gesynchroniseerd.

Partner van Adobe - Windkracht wordt officieel partner van Adobe en profileert zich daardoor meer in de grafische wereld.

Serverpark aanzienlijk uitgebreid - Dit jaar heeft Windkracht weer aanzienlijk geinvesteerd in haar serverpark. Door de hoeveelheid klanten moest de capaciteit worden uitgebreid. Het serverpark bestaat ondertussen uit 25 servers die allen in clusters zijn opgebouwd en redundant zijn uitgevoerd. Niets wordt aan het toeval overgelaten, zodat de systemen altijd doorgaan. Continuiteit is van groot belang.

Jurgen Smit kiest voor Standaardsite - Weer een bekende nederlander kiest voor Standaardsite. Dit keer is het Jurgen Smit, bekend van diverse tuinnier programma's, die zijn website laat maken door Windkracht.

Introductie nieuwe Video Module met Kameleon tweeling - Sinds Youtube is het gebruik van video op internet voor iedereen teogankelijk geworden. Windkracht introduceert de YoutTube techniek op de producten Standaardsite en Standaardportaal. Koen en Jos van der Donk (de tweeling van de Kameleon) introduceert de video module door een bedrijfsfilm te maken bij de eerste klanten met deze module.

Uitreiking Standaardsite Award Studio Zij aan Zij/John Koomen tuinen - De allereerste Standaardsite Award (2007) wordt uitgereikt aan grafisch partner Studio Zij aan Zij voor de website van John Koomen Tuinen.

Samenwerking Indenty - Windkracht gaat een samenwerking aan met het bedrijf Indenty. Indenty is een expert op het geboed van zoekmachine optimalisatie en zit achter veel zoekmachine experts in Nederland.

Introductie Ziber - Windkracht gaat naast Standaardsite ook andere producten in de markt zetten. Dat gebeurt onder de naam Ziber.

 

2009 - 3 jaar voorbereiding,... wordt Ziber

 


Uitreiking Standaardsite Award 2008 - De tweede Standaardsite Award is dit jaar door Windkracht uitgereikt aan Auke Zeijlstra van 'kantoor260'. Auke won de prijs met zijn inzending van de Standaardsite www.bossenendebakker.nl (video van bekendmaking en uitreiking)
Ziber Papermerge voor het eerst in gebruik - Het eerste resultaat van Papermerge is er. De Standaardsite Update, een gedrukte informatie brochure, is volledig gegenereerd doormiddel van het product Ziber Papermerge.

Witted Technologie - Windkracht introduceert haar Witted technologie en implementeert deze in haar producten. Deze technologie maakt het mogelijk om informatie onder alle Ziber producten te kunnen delen. Een klant hoeft maar 1 x nieuws in te voeren en kan dit op al haar eigen uittingen en op die van andere bedrijven laten zien. De uiteindelijke naam voor deze techniek wordt Ziber Connect.

Mijn Ziber Idee en Mijn Designer Idee - Onze klanten en partners maken ons product. Hun ideeën zijn van grote waarde en worden nu voor het eerst gevangen dankzij twee websites. Voor klanten 'www.mijnziberidee.nl' en voor onze partners www.mijndesigneridee.nl.

Partnerdag te Hilversum - In het instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum wordt dit jaar de Partnerdag gehouden welke in het teken staat van de introductie van Ziber.

Nieuwe Designermodule online - De vernieuwde Designermodule is online. Een totaal vernieuwde interface zorgt ervoor dat de realisatie van een Ziber website product vele malen sneller verloopt. Ook de mogelijkheden voor de grafische partners in de Ziber Designermodule zijn sterk uitgebreid.

Introductie Ziber StandaardsiteLite en Ziber Webbly - Het aanbod van websites is dit jaar uitgebreid met twee totaal nieuwe producten, te noemen Ziber Standaardsitelite en Ziber Webbly. Beide producten zijn uitermate geschikt voor de onderkant van de markt. Hier stijgt is de vraag naar kwalitatieve, zelf te onderhouden website oplossingen, maar tegen een betaalbare prijs.

Alle Modules 'Kaizen Proof' - Na ruim twee jaar programmeren zijn alle modules en producten Kaizen-proof. Alle 'bouwstenen' die worden gebruikt in de producten van Windkracht zijn klaar om te worden voortgezet onder de nieuwe en mede nieuwe producten van Ziber'.

Vernieuwde samenwerking met GP's - De aangekondigde vernieuwingen zorgen ook voor een vernieuwing in onze samenwerking overeenkomst met onze Grafisch Partners

Peter Villevoye test de Designermodule - Peter Villevoye is zelfstandig docent en auteur van diverse boeken met als onderwerp 'webdesign'. Hij test in november 2009 de Ziber Designermodule en deelt zijn bevindingen op in YouTube.

Standaardsite Thuiswinkel gecertificeerd - In december 2009 wordt Standaardsite in combinatie met de standaard webshop als één van de eerste in Nederland door Thuiswinkel.org gecertificeerd. Door deze certificering kan iedere relatie die gebruik maakt van een Standaardsite in combinatie met een Standaardshop eventueel een Thuiswinkel Certificering aanvragen.

Eigen Ziber Flashdisplay - Aan het einde van 2009 is ons eigen Flashdisplay geïnstalleerd. Dit Flashdisplay laat de laatste nieuws items zien van Ziber en helpt tevens bij de doorontwikkeling van het product Ziber Flashdisplay. Vanaf 8 februari 2011 wordt het product officieel gelanceerd onder de naam SenseView.

Voor meer geschiedenis zie ons nieuws-archief.