3933696_1035687

Topics automatisch opgeruimd!

Er is een nieuwe update in Topics voor leerkrachten en ouders! Om meer overzicht te krijgen in Topics worden gesprekken, waar al enige tijd geen activiteit in is, automatisch gesloten. Zo houd je overzicht van de actieve Topics en vind je oude Topics terug in het archief. 

Start met een schone lijst

Als leerkracht heeft u in Topics vaak meerdere lopende gesprekken met de ouders. Wanneer het gesprek is afgerond kunt u als leerkracht het Topic afsluiten. Tot nu toe werd er voor het afsluiten van een Topic een handmatige actie van de leerkracht gevraagd. Om het jou als leerkracht makkelijker te maken, worden gesprekken waar langer dan vier weken geen activiteit in is geweest, nu automatisch gesloten. en verplaatst naar het archief. Op deze manier houdt u overzicht en focus op de actieve Topics. 

Wanneer wordt een Topic automatisch gesloten?

Een Topic wordt gesloten wanneer er vier weken geen activiteit is geweest. Er is dan dus vier weken lang geen bericht of bestand in gedeeld. De Topic wordt dan gesloten en is voor de leerkracht en ouder nog wel in te zien via de knop "Gesloten". Let op!   Bij een gesloten Topic is het niet meer mogelijk om nog een bericht te sturen, een gesloten Topic kan alleen nog maar bekeken worden. Wel kunt u natuurlijk weer een nieuw Topic starten! 

Topic niet laten verlopen?

Een Topic wordt niet zomaar gesloten. Wanneer er in een Topic twee weken geen activiteit is geweest krijgt de leerkracht en de ouder in de Topic lijst een waarschuwing te zien. In deze waarschuwing kunt u zien hoeveel dagen het Topic nog actief blijft voordat deze automatisch wordt gesloten. Wanneer u weer een berichtje stuurt zal de teller opnieuw lopen. 

Gesloten Topics verwijderen

De gesloten Topics zijn nog in te zien via de lijst onder de knop "gesloten". U kunt onder deze knop de gesprekken inzien, een export van het gesprek maken of het Topic definitief verwijderen.  Goed om te weten is dat wanneer u een Topic definitief verwijderd deze ook bij de ouder uit de lijst verwijderd wordt. Na een jaar wordt een gesprek sowieso automatisch gewist. 

Volgende week online!

Volgende week zal de nieuwe functie online beschikbaar zijn voor alle Gnap en Kwieb gebruikers. Om te voorkomen dat in 1 keer al uw "inactieve Topics" direct worden afgesloten, krijgt u de eerste 2 weken de mogelijkheid om bepaalde Topics nog actief te maken door een bericht hierin te versturen. Na deze 2 weken zullen al uw Topics waar de afgelopen 4 weken geen activiteit in is geweest voor u worden afgesloten.

Tags